Als je een hondenliefhebber bent, weet je dat er niets schattiger en hartverwarmender is dan een harige vriend. Heb je op dit moment geen tijd of ruimte voor een hond in je leven? Niet getreurd, met de opkomst van sociale media is er geen betere manier om je dagelijkse dosis schattige hondencontent te krijgen dan door het volgen van schattige hondjes op Instagram.

Van pluizige Pomeranians tot rimpelige Bulldogs, er zijn zoveel rassen die er gewoon om smeken om op je feed te staan. Maar met zoveel accounts om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Daarom hebben we 8 van de meest Instagram-waardige hondenrassen op een rijtje gezet die zeker je hart zullen doen smelten. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe harige vriend of gewoon wat extra schattigheid in je leven nodig hebt, deze honden zullen je zeker doen glimlachen van oor tot oor.

Wat maakt een hondenras “schattig”?

Smaken verschillen, ook als het om de schattigheid van honden gaat. Maar er zijn bepaalde eigenschappen die veel mensen onweerstaanbaar vinden.:

  • Klein en pluizig
  • Rimpelige gezichtjes
  • Grote flaporen
  • Zachte kleurige vacht
  • Smekende en grote ogen

Hieronder ontdek je de schattigste hondenrassen van dit moment.

Top 8 schattige hondenrassen voor Instagram

Pomeriaan

Pomeranians zijn niet voor niets een populair ras. Deze kleine hondjes staan bekend om hun pluizige vacht en vosachtige gezichten. Ze zijn er in allerlei kleuren, van wit tot bruin tot zwart, en worden vaak gezien met strikjes of andere accessoires. Pomeranians staan ook bekend om hun extraverte persoonlijkheden en liefde voor aandacht, waardoor ze de perfecte Instagram-ster zijn. Als je erover denkt om een Pomeriaan te nemen, is het belangrijk om te weten dat deze honden regelmatig verzorgd moeten worden om hun vacht op zijn best te houden. Ze hebben ook de neiging om veel te blaffen, dus ze zijn misschien niet de beste keuze als je in een appartement woont.

Franse Bulldog

Franse Bulldoggen zijn een ander ras dat een social media sensatie is geworden. Deze honden staan bekend om hun rimpelige gezichten, vleermuisachtige oren en schattig gesnuif. Ze zijn ook relatief klein, waardoor ze een populaire keuze zijn voor stedelingen. Franse Bulldogs zijn geweldig voor mensen die een metgezel willen die weinig onderhoud vergt. Ze hebben weinig beweging nodig en hangen graag de hele dag in huis rond. Ze kunnen echter vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk om onderzoek te doen voordat je er een mee naar huis neemt.

Corgi

Corgi’s zijn misschien het best bekend om hun korte pootjes en schattige kontjes. Deze honden zijn de laatste jaren een internetsensatie geworden, met talloze memes en virale video’s met hun schattige capriolen. Corgi’s staan ook bekend om hun intelligentie en loyaliteit. Ze werden oorspronkelijk gefokt om vee te hoeden, wat betekent dat ze een sterk instinct hebben om hun familie te beschermen. Ze zijn ook zeer trainbaar en leren graag nieuwe trucjes.

Shih Tzu

Shih Tzus zijn een populair ras voor mensen die een schoothondje willen. Deze honden zijn klein, pluizig en geweldig om mee te knuffelen. Ze zijn ook niet extreem energiek, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die in een appartement wonen. Shih Tzus staan bekend om hun lange, vloeiende vacht, die regelmatig verzorgd moet worden om ze hem op hun best uit te laten zien. Ook zij zijn helaas gevoelig voor gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op mogelijke dierenartsrekeningen.

Australische Herder

Australian Shepherds zijn een ras dat vaak wordt geassocieerd met het ranchleven. Deze honden zijn zeer intelligent en werden oorspronkelijk gefokt om vee te hoeden. Ze zijn echter ook populair geworden als huisdieren. Australian Shepherds staan bekend om hun opvallende vacht, die in verschillende kleuren kan voorkomen. Ook hebben ze vaak hele lichte (en veelkleurige) ogen, wat bijdraagt aan de extra schattigheid. Ze zijn ook zeer trainbaar en leren graag nieuwe dingen. Ze vereisen echter veel beweging en mentale stimulatie, dus ze zijn misschien niet de beste keuze voor mensen die in kleine appartementen wonen.

Maltezers

Maltezers zijn een populair ras voor mensen die een kleine, pluizige metgezel willen. Deze honden staan bekend om hun lange, zijdeachtige vacht en lieve persoonlijkheden. Maltezers zijn geweldig voor mensen die een makkelijk te verzorgen schoothondje willen.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniels zijn een ras dat vaak wordt geassocieerd met het koningshuis. Deze honden staan bekend om hun lange, vloeiende vacht en lieve persoonlijkheden. Ze zijn ook relatief klein, waardoor ze een goede keuze zijn voor stedelingen. Cavalier King Charles Spaniels zijn geweldig voor mensen die een metgezel willen die gemakkelijk te trainen is en van knuffelen houdt.

Bichon Frise

Bichon Frises zijn een ras dat bekend staat om hun pluizige, witte vacht en lieve persoonlijkheden. Deze honden zijn geweldig voor mensen die een metgezel willen die gemakkelijk te verzorgen is en zeer aaibaar is. Net als verschillende andere schattige honden op deze lijst, kan de Bichon Frise last krijgen van gezondheidsklachten, dus let hier goed op.

Tips voor het maken van Instagram-waardige foto’s van je hond

Natuurlijk gaat het maken van Instagram-waardige foto’s van je hond over meer dan alleen het hebben van een schattig ras. Hier zijn wat tips om de perfecte foto te maken:

  • Gebruik natuurlijk licht: Foto’s maken in natuurlijk licht zal de kleuren van uw hond levendiger doen lijken en zal de noodzaak voor bewerking verminderen.
  • Ga op hun niveau staan: Foto’s nemen vanaf de ooghoogte van uw hond zal helpen hun persoonlijkheid vast te leggen en de foto een intiemer gevoel geven.
  • Gebruik snoepjes: Hondensnoepjes zijn een geweldige manier om de aandacht van uw hond te krijgen en hem direct naar de camera te laten kijken.
  • Experimenteer met hoeken: Wees niet bang om verschillende hoeken en perspectieven te proberen bij het nemen van foto’s van uw hond. U zult verbaasd zijn over wat het beste werkt.

Met deze tips en je nieuwe harige vriend ben je goed op weg om het leukste Instagram-account te maken.